Hvad er Judo

Judo er en Japansk kampsport, som er udviklet af professor Jigoro Kano Jigoro Kano i 1882.

Judo er en videreudvikling af den japanske jujitsu, som samuraierne brugte på slagmarken, til at overvinde modstandere fra fjendtlige samurai klaner.

Samuraierne kunne nemmelig ikke sparke og slå deres modstandere pga. deres panserede udrustning, og deres sværd kunne heller ikke gennemtrænge uniformerne.

Derfor brugte de kast og armlåse til at tvinge deres modstandere i jorden, hvorefter de kunne dræbe dem.

Jigoro kano udviklede et system hvor han tog de teknikker fra jujitsu, som kun omhandlede brugen af balance og tyngdekraften. Og videreudviklede teknikker, hvor at man uanset størrelse kunne overvinde modstanderen.

Udfra en teori om at (eftergivenhed besejre styrke) eller teknik besejre styrke.

dette er en trænings filosofi som gør at Judo er en unik kampkunst, og det er grunden til at Judo er den fortrukkende kampsport for politiet, i flere lande. Og er også grundstammen for mange MMA kæmpere.

Judo betyder (mental udviklingsvej) og er en skoleudvikling, dvs. At principperne i Judo ligger til grund for et livssyn som ændre menneskers livsstil. Du udvikler dig fysisk og får mere overskud i hverdagen.

Selve filosofien ( eftergivenhed besejre styrke) er et princip man kan bruge i hverdagen. Når chefen er sur og råber  eller når forældrene skælder ud. Her lærer en hver Judo kæmper at det nogen gange kan være fornuftigt at træde et skridt tilbage og fokusere mod det der enligt er roden til konflikten, og ikke på hvilken skældsord din chef eller forældre kan udtrykke.

Judo er en moderne sport, hvor men kan slås uden at påføre modstanderen skader. Hvilket gør den ideel til brug af selvforsvar og magtanvendelse. Det er en sport for alle, uanset køn, race, religion og handicap.

Judo filosofien er også blevet brugt i udviklingen af pædagogiske teorier som fx slåskultur , og kan bruges til konflikthåndtering.

Feedbacken fra mange forældre er, at deres børn er mere selvsikkere, er blevet bedre til at koncentrere sig i skolen og at deres børn ikke bliver mobbet mere i skolen.

Der er mange grunde til at træne Judo, om det enten er på grund af motionen, filosofien, selvforsvar, eller det sociale samværd.