Selvforsvar

Selvforsvar er ikke ligesom Judo, Karate og Taekwondo en sportsgren.

I selvforsvar træner man naturligvis teknikker, men en stor forskel er, at der grundlæggende ikke er nogle regler der skal følges.

Mange klubber der underviser i forskellige typer af kampsport fortæller at deres system kan bruges til selvforsvar. Det kan som udgangspunkt også være rigtigt fint. Men da man har en rimelig stram lovgivning i Danmark, i forhold til hvordan man forsvarer sig, er det vigtigt at kunne variere sit forsvar, så det svarer til den aggression man møder.

I det virkelige liv, findes der ingen facitliste i forhold til selvforsvar. Man kan ikke bare sige: Sker der denne ting, gør du bare sådan og så er alt godt. Virkeligheden er noget mere “uren” og uforudsigelig.

Derfor er undervisningen i selvforsvar i Måløv Judoklub, grundlagt ud fra principper indenfor afværgelser, frigørelser og kontrolteknikker. Vi er alle forskellige. Nogle har større bevægelsesfrihed og styrke end andre og det skal der være plads til på et hold der træner selvforsvar.

Al træningen foregår i jogging/idrætstøj, helst uden for mange lynlåse, knapper mm. Når vi er indendørs, kan en t-shirt anbefales. Der bruges som udgangspunkt ikke sko til den indendørs træning. dvs. trænes der på måtter har man ikke sko på, men strømper eller bare fødder.

Langt og stort hår sættes op med elastik i en hestehale, fletning eller knold inden træning.

På samme måde er det ikke tilladt at bære smykker under træning. Fingre eller hår, der hænger fast i smykker kan gøre unødigt ondt på begge parter.

Det accepteres naturligvis fysiske begrænsninger for den enkelte, men der skal tilstræbes at deltage i alle øvelser og alle de 6 moduler.

Der er tradition for en god og humoristisk omgangstone i Måløv Judoklub, hvor kurset afvikles, det forventes at man bidrager positiv til dette.

Under alle omstændigheder skal alle instrukser og retningslinier fra træneren respekteres og følges. Alle uddybende spørgsmål tages før eller efter træningen, da tidsplanen for undervisningen ellers nemt kan glide.

Teknikken i træningen tager udgangspunkt i Ju-Jutsu der trænes af Politistyrker over meget af verdenen. Det er et åbent system i konstant udvikling og det er meget effektivt. Der undervises i forskellige typer slag, spark, frigørelser, fingerlåse, håndledslåse, armlåse, bevægelsesmønstre, verbalt selvforsvar, lovgivning i forhold til nødværge og faldteknik. Alt er fordelt på de 6 moduler.

Der vil være et maksimum på ca 30-40 deltagere på kurset.

V glæder os til at se DIG!  Tag venner og familie med.